Inelul de logodnă oferit de Howard Hughes actriţei Katharine Hepburn a fost vândut pentru 108.000 de dolari

Inelul de logodnă cu smarald și diamante, care a fost dat de Howard Hughes actriței hollywoodiene Katharine Hepburn în 1938, a fost vândut pentru 108.000 de dolari, la o licitație organizată în Los Angeles, fiind mai scump de trei ori decât valoarea sa inițială. De asemenea, a fost vândută o colecție de scrisori de dragoste primite de la actriță, pentru suma de 44.800 de dolari. Identitatea cumpărătorilor articolelor lui Howard Hughes nu a fost dezvăluită.
Casa de Licitaţii Profiles in History, a spus vineri, 24 iulie, că şi alte articole personale ale lui Hughes s-au vândut mai scump decât valoarea lor estimată. Printre acestea se numără o pălărie care a fost vândută pentru 51.000 de dolari şi jacheta în două tonuri, care a fost purtată în timp ce pilota uriașul său hidroavion H-4 „Hercules”(numit şi „Spruce Goose”) şi care a fost vândută pentru 89.600 de dolari.
Hughes și Hepburn nu s-au căsătorit niciodată, însă romantismul lor de 18 luni, de la sfârșitul anilor 1930, a fost povestit în filmul din 2004, „The Aviator”.
Cele 55 de scrisori, note și cărți poștale scrise de Hepburn au fost scoase la licitație pentru prima dată și erau estimate la valoarea de 15.000 de dolari. Inelul de logodnă avea înainte de vânzare un preț de aproximativ 30.000 de dolari.
În scrisori, Hepburn a folosit nume de animale de companie și pseudonime precum C. Mouse și doamna H.R. Country și l-a lăudat mereu pe magnatul și omul de afaceri miliardar.
Howard Hughes a fost un aviator, inginer, industriaș, producător/regizor de film, filantrop american și unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Acesta a câștigat faimă la sfârșitul anilor 1920 ca producător de film independent. Hughes a fost unul dintre cei mai influenți aviatori din istorie. El a doborât numeroase recorduri de viteză în aer (pentru care a câștigat numeroase premii), a construit avionul Hughes H-1 Racer și H-4 „Hercules” aircraft, a cumpărat și dezvoltat Trans World Airlines. Moștenirea lăsată de excentricul miliardar este Institutul de medicină Howard Hughes.

(www. wikipedia.org; www. reuters.com; www.bestvision.tv)

Ada Ionescu, RADOR