Președintele Klaus Iohannis a susținut că PSD a tergiversat adoptarea în parlament a legii privind izolarea și carantinarea, fapt care a dus la un număr record de infectări cu noul coronavirus

Realizator: Noi cifre record s-au înregistrat astăzi în evoluția epidemiei de COVID-19. Cele mai multe cazuri noi, la 24 de ore, 1.356; cele mai multe persoane spitalizate, 7.265; și cei mai mulți pacienți la terapie intensivă, 402. În acest context este nevoie de măsuri foarte ferme, iar cei care nu respectă normele vor fi sancționați – a spus președintele Klaus Iohannis. El acuză că PSD a creat intenționat o criză sanitară, ca să poată critica guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Oana Bâlă a urmărit declarația șefului statului și vine cu mai multe informații. Bună ziua!
Reporter: Bună ziua! Președintele Klaus Iohannis a susținut că social-democrații au tergiversat adoptarea în parlament a legii privind izolarea și carantinarea, fapt care a dus treptat la un număr record de infectări cu noul coronavirus. Șeful statului a subliniat că executivul nu a putut dispune de această lege timp de aproape trei săptămâni și, astfel, nu a avut instrumentele necesare pentru a ține sub control criza sanitară.
Klaus Iohannis: Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica guvernul. Acesta este PSD-ul, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte.
Reporter: Președintele României a precizat că autoritățile sunt hotărâte să gestioneze cu fermitate criza sanitară, însă este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele de distanțare socială. Este nevoie de disciplină, a mai spus șeful statului, și a atras atenția că cei care încalcă legea vor fi amendați./ahincu/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 iulie)