Evoluția epidemiei de COVID-19 în România

Evoluţia epidemiei de COVID-19 în România este în continuare îngrijorătoare. Avem deja 11 zile consecutive cu peste 1.000 de îmbolnăviri la fiecare 24 de ore. Din acest motiv, în 19 județe este obligatorie purtarea măştii de protecție și în aer liber, iar în șapte județe și în București terasele, barurile și cazinourile își vor termina de mâine programul la ora 23:00. Gabriela Mitrovici.

Reporter: O treime din cele 52 de mii de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei sunt concentrate în București, Suceava, Argeș și Brașov. Alte 13 județe au între 1.000 și 3.000 de îmbolnăviri. Cele mai puține cazuri sunt în Sălaj – 179 și Satu Mare – 108; în această săptămână aproape 6% din testele efectuate au avut rezultat pozitiv; la nivel național, 52% dintre persoanele infectate s-au vindeca deja, peste 27.000, însă 7.400 sunt în continuare internate în spitale, dintre care 401 la terapie intensivă. Astăzi au fost raportate 1225 de cazuri noi de COVID-19, cele mai multe au fost în București – 118 și Prahova -103; terasele, cluburile, barurile și cazinourile din Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și din municipiul București vor fi obligate de mâine să închidă între orele 23:00 și 6:00. Limitarea programului se va aplica 14 zile pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terase, a explicat premierul Ludovic Orban:

Ludovic Orban: Nu poţi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi, pentru că şe ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23;00 se transformă în locuri de petrecere, în locuri care e foarte greu totuși să impui respectarea regulilor și din cauza asta am preferat să luăm această măsură.

Reporter: 19 județe au adoptat deja obligativitatea purtării măștilor de protecție sanitară și în aer liber, în diverse intervale orare, în toate spațiile deschise în care se formează aglomerări: pieţe, oboare, târguri, curțile lăcașelor de cult, peroanele gărilor și stațiile de autobuz.#HUN/apuscasu/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 august