TENNIS ACTU: WTA – Simona Halep renunță, organizatorii turneului sunt furioși

În vreme ce Oliviero Palma, directorul turneului, era încântat că a convins-o pe românca Simona Halep să vină în Sicilia din 3 până pe 9 august pentru reluarea circuitului de la Palermo, numărul doi mondial a decis până la urmă să se retragă din competiție. Acest anunț a fost un duș rece pentru turneu și Palma nu o ascunde. Profund dezamăgit de decizia jucatoarei, deși obținuse ca jucătoarele, ca orice muncitor, să fie scutite de măsurile de carantină impuse recent de guvernul italian persoanelor care au fost în România și în Bulgaria în ultimele 14 zile, la cererea ministrului sănătății, Roberto Speranza.

“Am primit cu multă amărăciune decizia numărului 2 mondial de a se retrage din turneul de la Palermo. Ieri, eram optimiști și, am anunțat staff-ul lui Halep de faptul că jucătoarele profesioniste nu sunt supuse carantinei… Suntem profund dezamăgiți”. Jucătoarea nu a dorit să polemizeze și a mulțumit turneului și ministrului sănătății italian, dar se declară îngrijorată de situația din România și de călătoriile în străinătate în timpul acestei crize sanitare: “Dată fiind recenta recrudescență a cazurilor în România, și îngrijorarea mea față de călătoriile internaționale în acest moment, am luat dificila decizie de a renunța la turneul de la Palermo. Mulțumesc directorului turneului și Ministrului Sănătății italian pentru toate eforturile lor”.  O veste proastă pentru turneu și care nu este prea liniștitoare cu câteva zile înainte de reluarea circuitului.

Când Palermo o convinsese pe Simona Halep să vină în Sicilia

Palermo va fi centrul lumii la începutul lui august, cu reluarea circuitului. Palermo Ladies Open o convinsese pe numărul doi mondial, Simona Halep, să vină în Sicilia din 3 până pe 9 august pentru reluarea circuitului. “Simona  a fost impresionată de măsurile sanitare instituite de turneu și de oraș”, spune el. “Pot fi și alte surprise până pe 31 iulie. Păstrez un Wild-card pentru un Top 10… “Dacă Simona intenționa să evolueze pe zgură la începutul lui august, asta pare să indice că nu are dorința să dispute US Open, chiar dacă va fi timp, după aceea, pentru a începe o pregătire dură.

Oliviero Palma se pregătea să urce pe acest val: “RAI va achiziționa drepturile TV în Italia, difuzând două meciuri pe zi. 160 de țări din lume vor fi conectate”. Nivelul se anunță incredibil de ridicat, de vreme ce directorul turneului anunță o primă reducere pentru calificări la 135! Două frantuzoaice au fost admise pe tabloul final: Kristina Mladenovic și Fiona Ferro. În orice caz, se fac eforturi mari în Sicilia pentru a primi jucătoarele.

https://www.tennisactu.net/news-wta-palerme-s-active-pour-recevoir-simona-halep-86807.html

Traducere: Gabriela Sîrbu

TENNIS ACTU (Franța) – 31 iulie