Un nou focar de coronavirus a izbucnit într-o fermă din Germania, unde sunt angajați și români

Un nou focar de coronavirus a izbucnit într-o fermă din Germania, unde sunt angajați și români. Ministerul Afacerilor Externe precizează că în prima etapă de testare a lucrătorilor 16 români au fost confirmați pozitiv COVID-19. Informații suplimentare primim chiar acum de la jurnalistul DIGI 24 Alexandra Albu. Alexandra, te ascultăm.
Reporter: Toţi cei 16 cetățeni români confirmați cu coronavirus sunt asimptomatici și, în acest moment, sunt sub monitorizarea cadrelor medicale. Se află în continuare la ferma unde lucrează, pentru că acolo sunt și cazați, și în cazul în care va fi nevoie autoritățile, precum și angajatorii vor oferi asistență suplimentară.
Deocamdată aceștia primesc alimente și produse de strictă necesitate din partea conducerii firmei respective. Presa germană scrie că este vorba despre o livadă din vestul Germaniei. Până în acest moment, în această primă etapă de testare pentru COVID-19 au fost incluși 280 de lucrători, rezultatele arată, așa cum spuneai şi tu, până acum 16 muncitori, toți români, sunt depistații cu COVID-19. Urmează și alte etape de testare și cu siguranță vom primi o actualizare a acestui bilanț.
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a informat astăzi că unul dintre angajații săi din centrala de la București a fost confirmat și el cu COVID-19. Este al șaselea caz din centrala din București și, în total, în acest moment, vorbim despre 22 de angajați ai Ministerului Afacerilor Externe testați pozitiv pentru coronavirus./pvelisar

(DIGI 24  – 3 august)