Peste 6,5 milioane de teste pentru depistarea COVID-19 au fost efectuate în total la Moscova

Peste 6,5 milioane de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total la Moscova, capitala Rusiei, de la debutul epidemiei de coronavirus şi până în acest moment, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
„Până la data de 4.08.2020 au fost efectuate în total peste 6,5 milioane de teste de laborator, la Moscova, dintre care 5 milioane sunt teste de referință pentru diagnosticarea COVID-19, cunoscute sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizând metoda Real Time PCR (RT-PCR) şi 1,5 milioane fiind teste rapide, efectuate prin metoda IFA COVID-19”, anunţă autorităţile din Moscova, pe site-ul Primăriei, citate de „Izvestia”, potrivit Grupului Operativ de Comunicare Strategică pentru combaterea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus din Rusia.
Viceprimarul Anastasia Rakova a precizat că la Moscova, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate în jur de 80.000 de studii COVID-19. Potrivit unor surse medicale din Moscova, în jur de 70% dintre paturile din spitalele din capitala Rusiei destinate bolnavilor COVID-19 sunt libere în momentul de faţă./vdraguta/denisse
(www.russian.rt.com – 4 august)