Noul an şcolar preuniversitar va începe la 14 septembrie cu trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că noul an şcolar preuniversitar va începe la 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor, în funcţie de numărul de bolnavi de COVID-19 din fiecare localitate.
Klaus Iohannis: Aceste trei scenarii sunt: Scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă este mai puţin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu COVID-19; Scenariul doi, care înseamnă scenariul galben, între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnică, în ultimele 14 zile; şi scenariul trei, când în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă. În funcţie de situaţia concretă, locală, se va decide dacă unitatea şcolară va funcţiona după scenariul unu -„Verde”, cu risc mic sau deloc; după scenariul doi – „Galben”, cu risc mediu; sau după scenariul trei – numit „Roşu”, care înseamnă că şcoala se închide de tot. Anul şcolar începe în preuniversitar pe 14 septembrie, majoritatea copiiilor vor merge efectiv la şcoală. Punem accent pe învăţământ de calitate, pe siguranţa şi sănătatea elevilor şi învăţământul online vine să completeze învăţământul acolo unde nu se pot ţine cursuri fizic.
Realizator: Declaraţia şefului statului a avut loc astăzi, după ce, la Palatul Cotroceni, a avut loc o întâlnire pe tema educaţiei cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri din Executiv. #HUN/eendrefy/denisse

RRA – 5 august