Premierul Ludovic Orban despre posibila redeschidere a restaurantelor

Restaurantele ar putea fi redeschise în două etape, începând cu cele din cadrul hotelurilor, dar numai într-un context epidemiologic favorabil, a declarat astăzi la Petroșani premierul Ludovic Orban.

El a precizat că măsurile de relaxare în acest domeniu ar trebui să beneficieze și de cooperarea totală a patronilor de restaurante, care să garanteze respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Ludovic Orban: Ne-am dori să putem redeschide restaurantele, dar în discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară. Pentru că, hai să fim cinstiţi, este adevărat, 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și chiar este posibil să spunem în două etape: întâi deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ulterior celelalte restaurante.

Realizator: După cum ne-a transmis corespondentul Ilie Pintea, premierul Ludovic Orban a mai declarat că în maximum 10 zile vor fi finalizate procedurile legate de organizarea începerii noului an școlar./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 august