Părinţii vor fi sprijiniţi în cazul în care cursurile şcolare vor trebui întrerupte din cauza pandemiei

Părinţii vor fi sprijiniţi în cazul în care cursurile şcolare vor trebui întrerupte din cauza pandemiei – a anunţat premierul Ludovic Orban, prezent ieri la Petroşani. El a precizat însă că faţă de perioada stării de urgenţă măsura va fi una flexibilă. Detalii aflăm de la corespondentul nostru, Ilie Pintea.
Reporter: Familiile cu copii vor putea beneficia şi în anul şcolar care urmează de 75% din salariu acordat unuia dintre părinţi, ca să poată sta acasă cu cei mici, dacă situația epidemiologică va impune suspendarea cursurilor. Deciziile vor fi luate însă pe plan local, și nu la nivel central – a precizat primul ministru Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Şi pentru începerea școlii vom lua o măsură similară, măsura în schimb va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitatea la localitate, ea nu va fi o măsură generală, așa cum a fost, pentru că măsura suspendării școlilor a fost o măsură generală, deci va fi o măsură locală. Se închide școala 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă, pe perioada suspendării cursurilor, să zicem de 14 zile, vor primi un părinte aceeași formă de sprijin de 75%.
Reporter: În ceea ce privește desfășurarea cursurilor, Ludovic Orban a mai spus că fiecare școală va trebui să aibă o platformă de organizare a lecțiilor online, în cazul în care contextul epidemiologic va impune suspendarea cursurilor și a precizat că se fac eforturi cu autoritățile în domeniu și cu operatorii privați pentru asigurarea accesului la internet și la școlile din zonele izolate./avladucu
Realizator: Premierul Ludovic Orban a vorbit ieri despre redeschiderea restaurantelor. El a precizat că acest lucru s-ar putea face în două etape, începând cu cele din cadrul hotelurilor, dar numai într-un context epidemiologic favorabil. El a subliniat că măsurile de relaxare în acest domeniu ar trebui să beneficieze și de cooperarea totală a patronilor de restaurante, care să garanteze respectarea normelor de protecție sanitară./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 august