Conducerea MAI le-a mulţumit poliţiştilor şi jandarmilor care au acţionat pentru protejarea cetăţenilor

Realizator: Conducerea Ministerului de Interne le-a mulțumit polițiștilor care au acționat în ultimele zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară. Purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Dajbog, a susținut astăzi o declarație de presă, după ce jandarmii și polițiștii au fost acuzați în spațiul public ca au scăpat situația de sub control.
Monica Dajbog: În ciuda criticilor din spaţiul public, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au demonstrat că au capacitatea de a gestiona eficient situația și datorită modului în care au acționat, nu s-a produs niciun incident semnificativ. Colegii noștri au luat măsuri graduale și concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu vorbim de victime omenești, de scandaluri sau de tulburarea gravă a ordinii publice. Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmii și-au făcut datoria. Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost, desigur, sancționate.
Realizator: Jandarmeria capitalei anunță că a dat amenzi în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în timpul funeraliilor liderului clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian. De asemenea, sunt desfășurate în continuare activități de identificare și sancționare și altor persoane care au încălcat legea. Zeci de poliţişti și jandarmi au fost mobilizaţi astăzi la eveniment pentru prevenirea eventualelor incidente. Emi Pian, în vârstă de 39 de ani, a murit în noaptea de luni spre marți, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane în timpul unei partide de barbut. Principalul suspect în acest caz, Richard Emanuel Gheorghe, membru al clanului Rinu, se află în arest preventiv./geftene/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august)