Elicopter al Forțelor Aeriene Române, aflat în misiune ONU în Mali, a fost avariat astăzi – niciun militar român nu a fost rănit.

Un elicopter al Forțelor Aeriene Române, aflate în misiune ONU în Mali, a fost avariat astăzi. Niciun militar român nu a fost rănit. Avem informații acum de la purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Constantin Spînu. Bună seara, domnule colonel! Ce s-a întâmplat, mai exact?
Constantin Spînu: Bună seara! Aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, un elicopter IAR-330 Puma, care este detașat în Mali, în cadrul Detaşamentului Carpathian Pumas, a fost avariat astăzi de o furtună în jurul orei 17:00, ora României. Aeronava se află la sol în baza Douentza din Mali. Din fericire, niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident. Miliarii români executau cu două elicoptere de acest tip o misiune de recunoaştere şi aterizaseră pentru realimentare pe baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locaţia de bază din Gao. Pe timpul staţionării în această bază s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat. Niciun militar roman, aşa cum am precizat, nu a fost rănit în urma acestui incident, iar comandantul detaşamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanţelor producerii acestui incident./amirea/denisse

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 august)