Din 15 august, toate instituţiile aflate în subordinea Ministerului Muncii vor utiliza doar mijloace electronice în relaţia cu cetăţenii

De mâine, toate instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii ar urmă să utilizeze doar mijloace electronice în relația cu cetățenii. Este și cazul agențiilor pentru ocuparea forței de muncă, instituții care vor reduce cât mai mult prezența oamenilor la ghișeu. Comunicarea online va fi folosită și în județul Vâlcea, după cum a aflat corespondenta RRA, Ana Maria Cârstea.
Reporter: Ana Maria Cârstea – Beneficiarii serviciilor oferite AJOFM vor avea la dispoziție adrese de e-mail, platforma aici.gov.ro, dar și serviciul online care va fi funcțional pe site-ul ANOFM.
Liviu Cochirlea, purtătorul de cuvânt al instituției menționate: Toate formularele tipizate, atât pentru acordarea indemnizației de șomaj, cât și pentru angajator pentru acordarea subvențiilor, se găsesc pe site-ul anofm.ro, la rubrica Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Şi formularele pentru EURES și pentru angajator sau pentru persoane în căutarea unui loc de muncă, informații utile se găsesc tot pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Reporter: Acesta a ținut să precizeze că în cazul în care vor exista persoane ce nu se vor descurca singure cu această modalitate de comunicare, reprezentanții AJOFM Vâlcea le vor sta la dispoziție./geftene/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 august)