Disney a anunțat că va redenumi brandul de televiziune 20th Century Fox

Concernul Disney a anunțat că va anula brandul de televiziune 20th Century Fox. Logo-ul studioului de televiziune american 20th Century Fox este legendar. Nu s-a impus numai în cinema, ci și în fața unor seriale de televiziune precum „Simpson” sau „Family Guy”, dar acum este un lucru al trecutului. Disney a anunțat că va redenumi brandul de televiziune în 20th Television. În ianuarie, numele studioului de film a fost schimbat din 20th Century Fox în 20th Century Studio.
Anul trecut, Disney a cumpărat partea companiei de la imperiul mass-media Fox, care include întreprinderile de film și de televiziune, pentru suma de 71 de miliarde de dolari. La acel moment, se aștepta ca numele Fox să fie șters, pentru a evita confuziile cu alte divizii corporative, cum ar fi Fox Sport sau Fox News, care nu aparțin concernului Disney.
20th Century Fox a fost una dintre cele mai mari companii de film din Statele Unite, de când a fost fondată în 1935. Cele mai cunoscute filme includ „Star Wars”, „Titanic”, „Avatar” și „Home Alone”./aionescu/ddaniela

(www.deutschlandfunk.de – 13 august)