Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale

Realizator: Astăzi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie. Campania electorală începe pe 28 august, cu 30 de zile înaintea scrutinului. Cătălina Crețu are detalii despre calendarul procesului electoral.
Reporter: Partidele politice, organizațiile minorităților naționale, alianțele politice și cele electorale, precum și candidații independenți mai au la dispoziție doar o zi pentru a se înscrie în cursa electorală. Pe 27 septembrie îi vom alege pe viitorii primari, pe președinții consiliilor județene, pe reprezentanții în consiliile locale și în cele județene.
Birourile electorale vor anunța mâine dacă acceptă sau nu candidaturile, urmând ca joi să fie depuse contestații față de aceste decizii. Candidaturile vor fi declarate definitive la începutul săptămânii viitoare.
Campania electorală începe pe 28 august și se încheie pe 26 septembrie, la ora 7:00 dimineața. Cetățenii cu drept de vot pot cere înscrierea în Registrul Electoral până pe 4 septembrie, dată până la care primarii trebuie să actualizeze această listă. Secțiile de votare se vor deschide pe 27 septembrie, la ora 7:00 dimineața și se vor închide la ora 21:00. Potrivit legii, procesul de numărare a voturilor se va încheia cel mai târziu pe 28 septembrie./ahincu/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (18 august)