PSD își doreşte ca moțiunea de cenzură să fie supusă votului în parlament cât mai repede

Realizator: Social-democrații își doresc ca moțiunea de cenzură să fie supusă votului în parlament cât mai repede. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că vineri se va stabili într-un nou Comitet Executiv Național calendarul pentru dezbaterea și supunerea la vot a documentului. Totodată, el a precizat că demersul inițiat împotriva cabinetului Orban respectă toate prevederile constituționale.
Lucian Romașcanu: În Constituție nu se face diferenţa între acţiunile întreprinse într-o sesiune ordinară sau extraordinară, ea este extraordinară doar prin nume. Ea este o altă sesiune a parlamentului, iar vacanța este suspendată în această perioadă şi se lucrează în condiții normale. Deci, în momentul în care depunem această moţiune o facem cu legea de partea noastră. Chiar dacă s-ar considera o prelungire a sesiunii din primul semestru, oricum am fi în lege. În articolul din Constituție se spune că dacă am semnat o moțiune care a picat nu mai avem voie să mai semnăm încă una. Moțiunea din sesiunea trecută a fost trecută, deci suntem îndreptățiți să mai semnăm o moţiune. Dar, repet, sesiune extraordinară este o altă sesiune a parlamentului cu tot ce implică această sesiune.
Realizator: Moțiunea de cenzură la adresa actualului guvern a fost depusă luni în parlament și va fi prezentată mâine de la ora 12:00 în plenul reunit./pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 august)