Premierul Orban face face apel la candidați, la susținătorii lor și la alegători să respecte regulile de protecție

Realizator: Alegerile locale se pot desfășura în condiții de siguranță pe 27 septembrie, spune premierul Ludovic Orban, care face apel la candidați și la susținătorii lor, precum și la alegători să respecte regulile de protecție.
Ludovic Orban: Guvernul va lua toate măsurile pentru a reduce la maxim riscul de răspândire a virusului pe parcursul campaniei electorale. Vom emite în cursul acestei săptămâni ordinul comun privind protecția sanitară, cu regulile de protecție sanitară care vor trebui respectate de candidați, de susținătorii candidaților, de toți cei implicați în procesul electoral și avem convingerea că atât timp cât candidații şi susținătorii lor vor respecta aceste reguli, nu va exista un risc suplimentar de răspândire a virusului.
Realizator: După ziua de astăzi, odată ce au fost epuizate toate căile de contestare, candidaturile celor care aspiră la un post de primar, de consilier local sau județean sau de președinte al Consiliului Județean rămân definitive. Peste două zile se va trage la sorți ordinea candidaților pe buletinele de vot, iar vineri se dă startul campaniei electorale, care se va desfășura până la data de 26 septembrie, ora 7:00. Scrutinul va avea loc pe 27 septembrie. #HUN/geftene/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 august)