Populaţia din Târgu Mureş a fost avertizată prin mesaje Ro-Alert cu privire la prezenţa unor urşi pe străzile oraşului

Populaţia din Târgu Mureș a fost avertizată de două ori, în ultimele zile, prin mesaje Ro-Alert, cu privire la prezența unor urși pe străzile municipiului. Ajunse la fața locului, autoritățile nu au mai dat de urmă animalelor, dar spun că vor intensifica acțiunile de patrulare pentru prevenirea reapariției lor. Marcela German relatează.
Reporter: Mesajele Ro-Alert au menirea de a preveni populația cu privire la pericol.
Purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Dan Petru Daniel: Un mesaj a fost transmis în data de 28 august, unde au fost văzuți doi urși pe strada Hunedoarei și un mesaj în data de 29 august – a fost semnalată prezența unui urs pe strada 8 Martie.
Reporter: La fața locului s-au deplasat echipaje de jandarmi, în sprijinul cărora o venit și polițiști, iar pentru a preveni reapariția animalelor sălbatice spun că vor intensifica patrulătile în zonă.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureş, Vasile Marjan: A fost semnalată prezența unei ursoaice cu doi pui în primul caz și a altor doi urși în al doilea caz. La sosirea echipajelor de intervenție ale Jandarmeriei, urșii nu se mai aflau în locațiile respective, însă colegii noștri au continuat să supravegheze zonele, făcând uz de mijloacele de semnalizare acustică și luminoase din dotare pentru a-i îndepărta.
Reporter: Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, Dănuț Ștefănescu, a declarat pentru Radio România Actualități că în aceste situații reprezentanții fondului de vânătoare din zonă trebuie să solicite derogare pentru prinderea ursului. Până la această oră nu s-a depus nicio cerere privind urșii văzuți în ultimele zile în municipiul Târgu Mureș./geftene/ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 august