Autoritățile continuă pregătirile pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță

Autoritățile continuă pregătirile pentru începerea anului școlar în condiții de siguranță. Guvernul a aprobat ieri suplimentarea bugetului Ministerului Educației cu 100 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru finanțarea Programului Național „Educația în Siguranță”. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a explicat la ce vor fi folosiți acești bani.
Ionel Dancă: Au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele școlare să facă achiziții de laptopturi, materiale sanitare și dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel încât personalul din învăţământ să poată să desfășoare lecții online acolo unde situația epidemiologică impune un astfel de sistem.
Realizator: Executivul a mai adoptat ieri un memorandum care prevede conectarea la internet a 3.150 de școli, precum și o hotărâre pentru ocuparea a 500 de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar, atât pentru personal didactic, cât și nedidactic. Autoritățile locale au sarcina de a angaja personal medical în cabinetele școlare, iar salariile vor fi asigurate din bugetul Ministerului Sănătății, a explicat ministrul de resort, Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru: Ministerul Sănătiții, din fondul de rezervă, va aloca sursa financiară pentru 267 de posturi de medici școlari, 534 de posturi de asistenți medicali pentru cabinete școlare, 109 posturi de medici dentiști, 145 de posturi de asistenți medicali pentru cabinete stomatologice./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 septembrie