Creştinii sărbătoresc Înălțarea Sfintei Cruci

Creştinii sărbătoresc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci, o zi care amintește de găsirea în secolul al IV-lea a lemnului Crucii pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos. După ce împărăteasa Elena a găsit Crucea, patriarhul Ierusalimului a înălțat-o în fața mulțimii și a așezat-o în Biserica Învierii Domnului.

Înălțarea Sfintei Cruci este singura sărbătoare mare din creștinism în care se ține post, pentru că amintește de sacrificiul lui Iisus Hristos pe Cruce, precizează reporterul nostru, Remus Rădulescu.

Momentul va fi marcat și la Mănăstirea Caraiman din Bușteni, în contextul în care lucrările de restaurare și consolidare ale crucii de pe Vârful Caraiman, în memoria eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, sunt aproape finalizate cu sprijinul Ministerului Apărării. Amplasată cu mari eforturi la o altitudine de 2291 de metri, Crucea Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor drept monumentul aflat, la inaugurare, în anul 1928, la cea mai mare altitudine din lume, amintește reporterul nostru, Mihaela Helmis./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 septembrie