Premierul elen cere UE să îşi exprime în practică solidaritatea faţă de Grecia

Premierul elen, Kyriakos Mitsotakis, a afirmat, marţi, că Europa trebuie să îşi demonstreze solidaritatea practică faţă de Grecia, în chestiunea migraţiei. „Este timpul ca sprijinul Europei să treacă de la vorbe la acţiune, să fie exprimat în solidaritate tangibilă”, a spus Misotakis, după o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Tabăra Moria din Lesbos, care a fost devastată de un incendiu, săptămâna trecută, „aparţine trecutului”, a spus liderul elen, adăugând că va fi construit un nou complex pentru înlocuirea acesteia, cu un sprijin şi o implicare mai mare din partea Uniunii Europene.

Premierul conservator al Greciei a subliniat că, în problema migraţiei, este necesar un răspuns european şi o nouă politică privind azilul. Înaintea summitului european, din cursul lunii septembrie, în cadrul căruia se va discuta despre tensiunile din regiunea de est a Mării Mediterane, Misotakis a mai spus că Atena este gata să poarte discuţii de probă cu Ankara pe tema zonelor maritime, dacă Turcia va înceta provocările în regiune./mbrotacel/gpodea

REUTERS – 15 septembrie