Tot mai multe unități de învățământ trec la desfășurarea orelor de curs pe internet

Realizator: Tot mai multe unități de învățământ din țară trec la desfășurarea orelor de curs pe internet, după ce se constată că unii dintre angajați sau dintre elevi sunt infectați cu noul coronavirus. Astfel de situații sunt în județele Suceava, Arad sau Alba, unde numărul mare de îmbolnăviri a impus trecerea la școala online. La Constanța la Liceul Teoretic Ovidiu cinci elevi și patru cadre didactice au fost confirmate cu COVID-19, dar ei nu au intrat în contact cu alți colegi de la începutul noului an școlar. Inspectorul școlar Sorin Mihai.
Sorin Mihai: Trebuie să luăm toate măsurile de prevedere, să fim atenți la ceea ce înseamnă sănătatea noastră, să încercăm să nu creăm situații care să ducă la o stigmatizare a acestor copiii, a acestor colegi, cadre didactice. E o situaţie pentru care trebuie să fim toți pregătiți şi e o situație prin care dorim să trecem cât mai puțin.
Realizator: La Sibiu 10 studenți ai Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu au fost plasați în izolare în infirmeria instituției, după ce au fost confirmaţi pozitiv. Cadeții revin la cursuri treptat și sunt toți testați înainte de începerea orelor.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)