26 de vehicule Ford echipate special, pentru Poliţia Română de Frontieră

Realizator: Poliția de Frontieră a primit vineri 26 de vehicule Ford, echipate special, care vor spori eficiența operațiunilor de monitorizare la graniță. Ceremonia a fost organizată la Ambasada Statelor Unite.
Reporter: Petruţa Obrejan – Cele 26 de mașini Ford Transit dispun de sisteme de ultimă generație ce vor permite supraveghere cu termoviziune ce vor asigura echipelor Poliției Române de Frontieră posibilitatea unei monitorizări mai atente, dar și a unei mobilități crescute. Achiziția a fost posibilă prin accesarea unui proiect de finanțare din fonduri europene nerambursabile, sursa fiind fondul de securitate internă. Prezent la evenimentul organizat de Ambasada Statelor Unite, premierul Ludovic Orban crede că aceste vehicule vor fi foarte utile pentru Poliția de Frontieră și reprezintă de fapt o primă etapă în cooperare dintre guvern și compania Ford.
Ludovic Orban: Ford a dezvoltat afaceri foarte, foarte importante pentru România și trebuie să spun foarte clar că noi îl considerăm un partener foarte serios și că guvernul meu sprijină toate proiectele de dezvoltare ale companiei în România.
Reporter: De eficiența celor 26 de vehicule este convins și ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, care spunea că acesta vor spori eficiența operațiunilor poliției la frontieră.
Adrian Zuckerman: Poliţia de Frontieră română este un partener esențial al Departamentului de Justiție din Statele Unite în combaterea traficului de persoane. De asemenea, colaborează cu Departamentul de Stat și Departamentul Energiei în lupta internațională împotriva terorismului, contrabandei nucleare și oprirea fluxului de produse contrafăcute. Fără Poliția de Frontieră, o mare parte din ceea ce prețuim ar fi sub semnul pericolului iminent.
Realizator: Ford se află printre companiile americane de top, care funcționează în România cu mai multe de 6.200 de angajați și o investiție de peste un miliard și jumătate de euro./dstanesc

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 septembrie)