Andrea Bocelli împlinește, marți, 62 de ani

Cu vocea sa puternică a cucerit întreaga lume și mulți artiști au dorit să urce pe acceași scenă cu el. Andrea Bocelli împlinește, marți, 62 ​​de ani și are o carieră de 20 de ani în spate, în care s-a putut bucura de multe colaborări, de la cei mai renumiți cântăreți italieni până la vedete engleze și americane. A debutat cu melodia „Miserere” alături de Zucchero, apoi a dobândit notorietate grație Festivalului de la Sanremo, toată lumea își amintește piesele „Il mare calmo della sera” și celebra „Con te partirò”.
Pe lângă aceste succese, cariera sa a fost marcată de spectacole împreună cu marele Pavarotti, iar din acel moment Andrea nu s-a mai oprit niciodată. A dus muzica sa în străinătate, oferind tuturor posibilitatea de a o aprecia, precum piesa „Vivo per lei”: cântată în engleză, franceză, germană și portugheză. Și nu numai, tenorul toscan a duetat și cu interpreți de calibru, precum Cristina Aguilera, Laura Pausini, Mary J. Blige, Jennifer Lopez, Barbra Streisand. Ca să nu mai vorbim de artiști din noua generație a muzicii europene și americane, iubiți de publicul mai tânăr, care au fost cuceriți de talentul său: Ariana Grande și cantautorul englez Ed Sheeran, cu care a înregistrat două piese. Pentru Bocelli, muzica este viață, este o pasiune scrisă în cromozomii săi./oavram

(https://www.tgcom24.mediaset.it/rubriche/speciale-amarcord/buon-compleanno-andrea-bocelli-rivediamo-la-sua-caruso-a-stranamore_22585154-202002a.shtml)