1.767 de noi cazuri de coronavirus din peste 24.700 de teste

Realizator: În România s-a atins un nou nivel record al infecțiilor cu coronavirus confirmate într-o singură zi, 1.767 din peste 24.700 de teste. Raportarea de la prânz indică din nou o creștere în privința cazurilor grave. Sunt 498 de pacienți la terapie intensivă, de asemenea, la numărul deceselor asociate cu noul coronavirus 47 astăzi, ceea ce duce bilanțul victimelor la 4.550. Bucureștiul a depășit din nou pragul de 300 de noi confirmări într-o singură zi, câte aproape 100 au fost înregistrate în Brașov și în Iași. Deși cu o rată de infectare destul de mică, sub media la nivel național, Hunedoara are ca principală zonă de transmitere a coronavirusului Valea Jiului, dar principala preocupare a autorităților sanitare este faptul că în ultima perioadă se constată tot mai puține forme ușoare pe COVID-19. Directorul executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.
Sebastian Mezei: Există o societate în Valea Jiului unde sunt focar, sunt șapte angajați acolo pozitivi, au fost izolați, sunt programați pentru evaluare la spital, sunt asimptomatici, sper să se limiteze la aceste cazuri. Poblema noastră este că nu mai sunt cazurile ușoare. Am avea spitalul Simeria și Sanatoriul de la Geoagiu care are locuri foarte multe disponibile, dar nu mai există cazurile ușoare pe care le pot gestiona ei şi atunci lucrurile se complică un pic. Se mai întâmplă când spitalul Hunedoara, Deva, Lupeni sunt blocate și trebuie să ne descurcăm cum putem.
Realizator: Dupa cum transmit corespondenții RRA în Hunedoara au fost confirmate astăzi 42 de cazuri, mult peste media zilnică din ultima perioadă./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 septembrie)