Aproape jumătate dintre angajaţii Castelului Bran rămân fără locuri de muncă

Aproape jumătate dintre cei peste 120 de angajaţi ai Castelului Bran rămân, de mâine, fără locuri de muncă. Pandemia a provocat o criză fără precedent în instituţia care până acum era vizitată anual de peste un milion de turişti din toată lumea.

Anul acesta au trecut pragul castelului doar 400.000 de persoane, fapt care a dus la diminuarea veniturilor cu aproape 90 de procente.

Directorul Castelului Bran, Alexandru Prişcu: Odată cu măsurile de siguranţă luate la nivel mondial, noi am pierdut aproape 64% dintre vizitatori. am fost obligaţi astfel să ne axăm pe piaţa internă, dar nici piaţa internă nu a reacţionat o bună perioadă deloc. Luna iulie înregistrează o scădere de aproape 76% din numărul de vizitatori şi o scădere a încasărilor de 90%. Rămânem cu un colectiv de 64 de persoane.

Realizator: Reprezentantul Castelului Bran a dat asigurări că instituţia respectă cu stricteţe toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi, astfel că niciun angajat nu a fost, până acum, infectat cu noul coronavirus – transmit colegii de la Radio România Braşov FM./ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 septembrie