Anticorpii produși de infecția cu noul coronavirus rezistă în organism două luni

Anticorpii produși de infecția cu noul coronavirus rezistă în organism două luni, arată datele unui studiu realizat la Institutul Clinic Fundeni și prezentat în cadrul Conferinței anuale de imuno-dermatologie. Doctorul Ion Mărunțelu a explicat că în intervalul amintit riscul de infectare este scăzut, însă nu se poate spune dacă organismul este apărat în continuare. El a explicat că tipul de SARS-CoV-2 care circulă în prezent este o mutație asociată cu un risc mai mic de infectare, însă cu un grad mai mare de mortalitatea.
Ion Mărunţelu: Tendința este de creștere a solicitării de teste şi noi ne aşteptăm ca până la finalul anului numărul testelor să crească cu 37% lunar. Predomină sexul feminin în ceea ce privește cazurile pozitive, iar cele mai multe cazuri au fost în grupa de vârstă 40-69 de ani.
Realizator: Doctorul Ion Mărunțelu a adăugat că în cadrul studiului au fost examinate aproape 22.000 de probe testate prin Real Time PCR; la 400 dintre acestea s-a verificat și prezența anticorpilor în perioada aprilie-august 2020, ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Adriana Turea./ilixandru/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie