Marea Britanie trece printr-un moment critic în evoluția pandemiei

Marea Britanie trece printr-un moment critic în evoluția pandemiei, potrivit premierului Boris Johnson, care a cerut populației să respecte restricțiile impuse de guvern. Are detalii, de la Londra, Aura Neag.
Reporter: Numărul infectărilor crește îngrijorător în Marea Britanie, de două săptămâni. Guvernul a introdus treptat noi restricții, cum ar fi interzicerea grupurilor mai mari de șase persoane, în încercarea de a opri propagarea virusului. Premierul Boris Johnson a făcut, aseară, apel la populație să respecte restricțiile.
Boris Johnson: Aș vrea să pot să spun în această seară că impactul acestor măsuri se vede deja, dar durează să vedem rezultatele. Ieri am văzut cele mai multe cazuri de infectări de la începutul pandemiei. Astăzi, din nou, am înregistrat alte 7.108 cazuri. De asemenea, am înregistrat, în mod tragic, o creștere a numărului de decese pe zi, cu 71 de decese ieri, același număr și astăzi.
Reporter: Parlamentul britanic a decis tot ieri să prelungească mandatul guvernului de a emite legislații de urgență pe perioada pandemiei, însă a cerut să aibă oportunitatea de a dezbate aceste decizii înainte să intre în vigoare.
Sir Lindsay Hoyle, președintele parlamentului de la Londra: Mult prea des, măsuri legislative sunt publicate cu doar câteva ore înainte să intre în vigoare. Guvernul trebuie să depună eforturi mai mari, să propună măsuri din bună vreme, pentru ca parlamentul să le poată dezbate.
Reporter: Guvernul condus de Boris Johnson a promis că parlamentul va avea un cuvânt de spus de acum înainte în privința deciziilor importante care vor fi luate în administrarea crizei cauzată de pandemie./rjurubita/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 octombrie