Premierul Ludovic Orban solicită factorilor responsabili controale zilnice pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară

Premierul Ludovic Orban solicită factorilor responsabili controale zilnice pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară având în vedere numărul mare de infectări cu COVID-19 din ultimele zile. Şeful cabinetului susține că obiectivul Guvernului este de a limita răspândirea noului coronavirus. Andrei Șerban relatează.

Reporter: Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor de la Interne, Transporturi, Muncă și Sănătate să elaboreze un plan care să conțină acțiuni clare care să pună în practică măsurile de protecție sanitară. Obiectivul Guvernului, a amintit din nou premierul, este acela de a reduce numărul de cazuri de COVID-19, iar lucrul acesta se poate face doar prin controale zilnice.

Ludovic Orban: Va trebui să fim extrem de prezenți cu plan de control zilnic, cu raportare zilnică privitor la aceste controale efectuate, fiindcă a scăzut gradul de conformare și în condițiile în care practic am permis reluarea aproape a tuturor activităților în condiții de normalitate există o creștere a interacțiunii sociale, or dacă nu asigurăm respectarea măsurilor de protecție riscăm să crească nepermis de mult numărul de cazuri.

Reporter: Premierul a cerut ministrului sănătății să ia în calcul posibilitatea ca Spitalul Colentina să fie utilizat din nou pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19. Ludovic Orban a mai cerut ministrului sănătății ca împreună cu cel al transporturilor să facă în așa fel încât să devină operațional Spitalul Witting, unde Secția ATI a fost modernizată recent, dar nu are medici./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie