Amazon dezvăluie bilanţul infectărilor cu coronavirus în acest an – 19.000, echivalentul a 1,44% din angajaţii din linia întâi

Compania Amazon a afirmat, joi, că peste 19.000 dintre angajaţii săi din linia întâi au contractat coronavirus în acest an, echivalentul a 1,44% din totalul angajaţilor – o dezvăluite solicitată de activişti pentru muncă ce au criticat răspunsul companiei la această pandemie.

Amazon susţine că numărul este mult mai mic decât se preconizase, dată fiind rata de infectare a populaţiei, la nivel general. Compania, care a încurajat şi alte firme să raporteze cifre comparabile, urmează să intensifice testarea zilnică a 50.000 de angajaţi din SUA, până în noiembrie.

Retailerul online oferă o rară perspectivă a impactului pandemiei asupra unui angajator major din SUA, aflat sub presiuni din partea oficialilor aleşi şi a sindicatelor să închidă depozitele unde existau focare.

În schimb, Amazon şi-a menţinut operaţiunile deschise, pentru a face faţă cererii tot mai mari din partea cumpărătorilor nevoiţi să stea acasă şi a introdus măsuri precum verificarea temperaturii, software de distanţare socială şi alte proceduri, pentru a menţine angajaţii în siguranţă.

Din cei 1.372.000 de angajaţi în linia întâi ai Amazon şi ai subsidiarului acestuia Whole Foods Market, 19.916 au fost testaţi pozitiv sau suspectaţi de infectare cu coronavirus, între 1 martie şi 19 septembrie, potrivit companiei./mbrotacel/schelaru

REUTERS – 2 octombrie