Franţa ar putea înăspri măsurile sanitare, din cauza agravării răspândirii virusului

Realizator: După ce orașele spaniole mari, inclusiv Madridul, sunt supuse de ieri unor noi restricții de deplasare, care urmăresc controlul contaminărilor – aflate iar în creștere alarmantă -, și capitala Franței s-ar putea confrunta de luni cu o înăsprire a măsurilor sanitare. Parisul și împrejurimile sunt în alertă din cauza reaglomerării spitalelor.
Corespondenţă din Paris – Reporter: Daniela Coman – Ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a avertizat că Franța se află într-o fază de agravare a circulației virusului, care poate pune în pericol sistemul de sănătate. În prezent, numărul de bolnavi se dublează la fiecare 15 zile, cele mai complicate situații înregistrându-se în marile orașe. El a insistat din nou ca cetățenii să fie vigilenți.
Olivier Véran: Fiecare dintre noi să facă încă un efort – să reducă pe cât posibil contactele sociale, să se străduiască să poarte mască, să aplice gesturile-barieră, să se spele pe mâini, să fim extrem de vigilenți în toate actele vieții cotidiene.
Reporter: Strategia guvernului francez este de a acționa la nivel local, în funcție de gravitate. Astfel, după măsurile luate în ultimele trei săptămâni, se întrevede o îmbunătățire a indicatorilor la Marsilia, Nisa și Bordeaux, însă în alte cinci orașe mari aceștia continuă să se degradeze. În regiunea pariziană situația este îngrijorătoare, mai ales că 30% dintre paturile de reanimare din spitale sunt ocupate de bolnavi COVID.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (2 octombrie)