Malta și Nigeria au anunțat că nu permit organizarea de secții de votare, pentru alegerile parlamentare, pe teritoriile lor

Realizator: Numeroase state și-au dat acordul de principiu pentru organizarea de secții de votare pe teritoriile lor pentru alegerile parlamentare, a anunțat ministrul de externe, Bogdan Aurescu. El are programată pentru astăzi o conferință de presă în care va prezenta stadiul pregătirii viitoarelor alegeri pentru românii din străinătate. Cu detalii, redactorul RRA, Andrei Șerban:
Reporter: Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a precizat la ședința de ieri a guvernului că până în acest moment doar două țări, Malta și Nigeria, au anunțat că nu permit organizarea de secții de votare pe teritoriile lor. Din partea altor state România a primit acceptul de principiu pentru organizarea alegerilor parlamentare, a mai spus Bogdan Aurescu.
Bogdan Aurescu: Există acorduri de principiu sau preliminare din partea unor state cum ar fi Austria, Belgia, Italia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Republica Moldova, Olanda, Marea Britanie, Spania, Statele Unite, Ungaria, Turcia, care au comunicat acest acord de principiu, sigur, cu luarea în considerare a evoluției situației epidemiologice, urmând ca detaliile finale să fie stabilite ulterior, evident, în funcție de evoluția pandemiei.
Realizator: Ministrul de externe a mai arătat că alte state au anunțat că permit organizarea de secții de votare doar în cadrul misiunilor diplomatice, așa cum este cazul Canadei./ahincu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 octombrie)