Întâlnire a OMS la Geneva pentru evaluarea pandemiei şi a răspunsului global la aceasta

Organizaţia Mondială a Sănătăţii începe o întâlnire de două zile pentru a evalua pandemia de coronavirus şi răspunsul global la aceasta. Potrivit cifrelor oficiale, peste un milion de oameni au murit, după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19, din ianuarie şi până în prezent, iar peste şapte milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus.

Pe agenda întâlnirii de azi de la Geneva se află un raport al OMS privind răspunsul la pandemie şi discuţii referitoare la măsurile necesare pentru a garanta că au fost învăţate lecţiile de pe urma acestei situaţii globale.

Statele Unite au acuzat OMS de o apropiere prea mare faţă de China, locul de unde a început pandemia şi de faptul că a avertizat tardiv restul lumii. Însă OMS a declarat COVID-19 o urgenţă de sănătate globală în luna ianuarie, iar experţii săi medicali şi-au exprimat în mod special frustrarea pentru faptul că în Europa şi în Statele Unite a existat o reacţie slabă la acest anunţ al OMS, până târziu în luna martie./mbrotacel/aionescu

BBC SERVICIUL MONDIAL – 5 octombrie