Platformă online elaborată de Societatea Naţională de Medicină a Familiei

Toate informaţiile privind vaccinarea antigripală, riscurile asociate gripei și metodelor de prevenire sunt reunite pe o platformă online lansată astăzi de Societatea Națională de Medicină a Familiei, denumită „Atlas gripal”.

Reporterul nostru Adriana Turea transmite că rata de vaccinare în țara noastră nu depășește 8%, în condițiile în care specialiștii indică un necesar de imunizare de 75%. Platforma lansată astăzi deschide dialogul despre vaccinarea antigripală în sezonul 2020-2021, iar coordonatorul grupului de vaccinologie din cadrul Societății de Medicină a Familiei, medicul Gindrovel Dumitra, o consideră un instrument extrem de important pentru informarea corectă a publicului larg:

Gindrovel Dumitra: O platformă în care părintele să poată să găsească acele informaţii de care are nevoie atunci când ia decizia de a se vaccina, respectiv de a-şi vaccina copilul. Această platformă face parte dintr-o campanie educaţională despre vaccinarea antigripală în rândul copiilor și al adolescenților.

Ne propunem informarea populației cu privire la importanţa prevenției și a imunizării împotriva gripei în noul context pandemic şi am spus-o că foarte importantă este imunizarea împotriva gripei care se poate face în cel mai sigur mod doar prin vaccinare, /…/ pentru că există foarte multe percepţii eronate vizavi de acest aspect.

Ne dorim ca această platformă să fie cât se poate de mult vizitată de copii, de adolescenți, de cei care pot să folosească instrumentele social media şi /…/ acestea, astfel încât să poată să ia o decizie cât se poate de corectă în ceea ce priveşte decizia de a se vaccina şi să cunoască cât se poate de bine pericolele pe care le aduce boala, în speţă gripa./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 octombrie