UDMR este împotriva propunerii de amânare a alegerilor parlamentare

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi, la Arad, că este împotriva propunerii de amânare a alegerilor parlamentare. El spune că nu există nici bază legală și nici garanții că situația privind pandemia de SARS-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor.

Kelemen Hunor: Nu susținem amânarea alegerilor. Noi credem că trebuie organizate pe 6 decembrie. Nu există motive serioase pentru amânare, fiindcă prin lege nu se poate. Trebuie să vezi în Constituție care sunt condițiile în care alegerile pot fi amânate și, dacă vorbim de pandemie, situația din ianuarie-februarie nu cred că va fi foarte diferită de situația din octombrie-noiembrie. De aceea, argumentul legat de pandemie nu ține.

Realizator: Amintim că deputatul independent Adrian Dohotaru a depus la Senat un proiect de lege care prevede amânarea alegerilor parlamentare pentru data de 14 martie. Anterior, guvernul liberal a emis o hotărâre prin care alegerile parlamentare sunt convocate pentru data de 6 decembrie 2020./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 octombrie