Pe Aeroportul Otopeni au fost create două culoare pentru sosirea în țară a pasagerilor

Pe Aeroportul Otopeni au fost create două culoare pentru sosirea în țară a pasagerilor, unul pentru cei care vin din state incluse pe lista galbenă, adică unde riscul epidemiologic este ridicat și se impune izolarea cetățenilor la intrarea în România, respectiv, unul verde pentru restul pasagerilor. După cum a explicat pentru Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Aeroportului, Valentin Iordache, cei care vin din țările din zona galbenă, ca, de exemplu, Marea Britanie, Spania sau Franța, trebuie să completeze declarații pe proprie răspundere în română sau în engleză.
Valentin Iordache: Pasagerii, de regulă, le găsesc la bord. Cei care nu le-au completat la bordul aeronavei, chiar dacă le-au găsit, au posibilitatea să le completeze şi pe aeroport. Există o zonă special amenajată și formulare de declarație disponibile permanent, astfel încât ei după ce coboară din avion le pot completa și după aceea pot merge către ghișeul Direcției de Sănătate Publică, unde le depun, ulterior, la ghișeul de frontieră și după aceea ies din aeroport. Documentele sunt verificate și avizate expres de către personalul DSP, nu este o simplă formalitate, este chiar un mic interviu care se face între personalul DSP și pasagerii care vin din țări aflate pe lista galbenă.
Realizator: Pe Aeroportul Otopeni traficul de pasageri rămâne redus, aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, între 10 și 15 mii de pasageri pe zi, notează reporterul RRA Alex Lancuzov./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie