Israelul condiţionează relaxarea restricţiilor de scăderea numărului de cazuri de coronavirus sub 2000 zilnic

În Israel, reducerea numărului cazurilor de coronavirus sub 2000 zilnic este condiția de bază pentru relaxarea treptată a restricțiilor impuse la nivel național. Ultimul bilanț zilnic, anunțat de Ministerul Sănătății, indica aproape 3.700 de cazuri noi. Dragoş Ciocîrlan relatează.

Reporter: Se așteaptă ca diminuarea numărului cazurilor noi înregistrate în ultimele zile în Israel să conducă la o relaxare treptată a restricțiilor generale instituite în 19 septembrie.

Premierul și oficiali ai Ministerului Sănătății estimează că ridicarea închiderii ar putea începe peste o săptămână, potrivit Televiziunii israeliene. Condiția este ca numărul zilnic de rezultate pozitive la testul pentru coronavirus să scadă sub 2.000. Un prim pas va fi redeschiderea grădinițelor și se reiau activitățile, treptat, în sectorul privat.

Membrii aceleiași familii, tineri și vârstnici, vor avea voie să se întâlnească, dar nu mai mult de zece persoane într-un spațiu închis. Trecerea la o altă etapă de reducere a restricțiilor este în funcție de rata infectărilor./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 octombrie