Agenda Parlamentului

Realizator: La Parlament o nouă ședință comună este programată săptămâna aceasta, urmează să fie aleși șefii unor instituții importante aflate în subordinea legislativului, iar mâine, la Camera Deputaților este și un moment important pentru profesori, pentru că ar urma să intre la dezbaterea finală proiectul de lege privind acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ, inițiativă care deja a trecut de Senat.
Reporter: Alina Stănuţă: Senatult şi Camera Deputaţilor se reunesc în ședință comună marți, pentru a decide prin vot noul președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), după ce Sorin Grindeanu și-a dat demisia din această funcție şi tot marţi, senatorii și deputații vor alege noul președinte al Consiliului Legislativ, deoarece Șerban Iliescu a demisionat de la conducerea instituției. Până astăzi sunt așteptate candidaturile, pentru ca apoi să aibă loc audierile în comisii ale celor care îşi doresc să ocupe aceste funcţii.
Săptămâna aceasta continuă în comisiile de specialitate audierea candidaților propuși pentru a ocupa funcții de ambasadori ai României în străinătate, după ce săptămâna trecută opt din cei 31 de candidați au primit avize favorabile.
La Camera Deputaților ar putea intra în dezbaterea plenului de mâine, proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului. Documentul a trecut de Senat și prevede că stimulentul de risc va fi de 2.000 de lei pentru profesori și învățători, respectiv 1.500 de lei pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)