Dr. Anthony Fauci afirmă că nu a susţinut niciodată public niciun candidat politic

Directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, dr. Anthony Fauci, a declarat că nu şi-a dat acordul pentru a apărea într-un clip de campanie al lui Donald Trump în care este lăudat răspunsul preşedintelui la pandemia de coronavirus.

Expertul american în boli infecţioase a declarat pentru CNN că vorbele sale au fost scoase din context. „În cele aproape cinci decenii pe care le-am petrecut în serviciul public, nu mi-am exprimat sprijinul public pentru niciun candidat politic. Comentariile care mi-au fost atribuite, fără permisiunea mea, în campania republicană, au fost scoase dint context, dintr-o delcaraţie mai amplă pe care am făcut-o în urmă cu câteva luni, în legătură cu eforturile oficialilor de sănătate publică”, a declarat Fauci exclusiv pentru CNN, când a fost întrebat dacă a fost de acord să apară în clipul electoral.

Campania lui Donald Trump a difuzat noul clip săptămâna trecută, după ce preşedintele a fost externat din Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed, în urma tratamentului pentru COVID-19. Clipul de 30 de secunde foloseşte un citat din Fauci, făcând să pară că acesta laudă răspunsul lui Trump la pandemie. „Preşedintele Trump îşi revine de pe urma coronavirusului şi la fel face şi America”, afirmă naratorul clipului. „Împreună ne putem ridica pentru a răspunde provocării, protejând seniorii noştri, asigurându-le medicamente salvatoare în timp record, fără a ţine cont de costuri”.

Ulterior, clipul trece la bucăţi dintr-un interviu cu Fauci, când acesta afirmă: „Nu îmi imaginez că cineva ar fi putut face mai mult”. Chiar dacă nu se precizează data afirmaţiilor, citatul din Fauci datează dintr-un interviu acordat Fox News în martie.

Directorul de comunicaţii al campaniei lui Donald Trump, Tim Murtaugh, a răspuns afirmaţiilor doctorului Fauci, subliniind că ceea ce a fost inclus în clip „sunt propriile cuvinte ale dr. Fauci. Imaginile provin dintr-un interviu difuzat la nivel naţional, în care dr. Fauci a lăudat activitatea administraţiei Trump. Cuvintele spuse sunt clare şi vin direct din gura doctorului Fauci”, a subliniat Tim Murtaugh./mbrotacel/csimion

edition.cnn.com – 12 octombrie