Ministerul Culturii, apel pentru respectarea normelor de siguranță sanitară, în domeniul cultural

Ministerul Culturii realizează o analiză privind cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 în instituțiile culturale, în special în rândul artiștilor și lucrătorilor tehnici. Având în vedere transmiterea comunitară foarte accentuată și semnalarea răspândirii cazurilor și printre reprezentanții sectorului cultural, ministerul face un apel la responsabilitatea angajaților și angajatorilor din domeniu, pentru ca evenimentele culturale să se desfășoare în condiții de siguranță pentru ei și public.
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut săptămâna trecută o întâlnire de lucru, la nivel de Guvern, cu reprezentanții diverselor organizații și instituții culturale pentru a discuta despre măsurile sanitare suplimentare și cele economice care pot fi luate în această perioadă, astfel încât această importantă industrie să nu mai fie lovită atât de grav de consecințele pandemiei.
„Prevenția trebuie să fie mai presus de orice, mai ales în lipsa unui vaccin și a unui tratament dedicat. Astăzi, 13 octombrie, este și Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor, declarată de ONU, care ne prinde chiar într-un astfel de context. Pandemia de coronavirus este chiar un dezastru care poate fi diminuat doar prin implicarea fiecăruia dintre noi și prin respectarea tuturor regulilor și măsurilor de siguranță. Este o dovadă clară că trebuie să fim pregătiți pentru orice fel de scenariu, așa încât să putem preîntâmpina cele mai grave situații”, a declarat ministrul Gheorghiu.

Cu stimă,

Biroul Comunicare și Dialog Social
Bd. Unirii nr 22, sector 3,
Tel. 021/222.82.91