Balcanii au devenit un nou focar de COVID-19

Serbia este înconjurată de state în care s-a ajuns la o creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu coronavirus, astfel regiunea Balcanilor de Vest a devenit un nou focar de coronavirus în Europa, după ce în unele state din regiune s-a înregistrat un număr record de noi cazuri.
În Croația, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 748 de noi cazuri, în timp ce în capitala Zagreb au fost confirmate 211 de noi cazuri – a anunțat Comandamentul apărării civile. În Zagreb s-au anunțat noi măsuri – obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, dar și în spații deschise dacă nu se poate respecta o distanță fizică de minim doi metri.
În Slovenia, în ultimele 24 de ore s-au confirmat 707 noi cazuri de COVID-19 – a anunțat Ministerul sloven al Sănătății.
Și în Bosnia și Herțegovina s-a înregistrat un nou record – 476 de noi infectări cu coronavirus și 11 decese asociate COVID-19.
Guvernul României a introdus noi restricții pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus și prelungește starea de alertă până la mijlocul lunii noiembrie.
În Ungaria, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 27 de decese asociate COVID-19 și s-au confirmat 920 noi cazuri de infectare cu coronavirus.
În Macedonia de Nord, s-au confirmat încă 80 de cazuri de COVID-19 și s-au înregistrat trei decese, în timp ce în Albania s-au confirmat 182 de noi cazuri de COVID-19 și s-au înregistrat cinci decese.
Potrivit epidemiologului Predrag Kon, Serbia a intrat în al treilea val al epidemiei de coronavirus și în perioada următoare se așteaptă la o creștere a numărului cazurilor de COVID-19. „Cred că se vor înregistra aproximativ 200 de cazuri pe zi, iar în unele zile vom depăși acest număr. Monitorizăm situația și încercăm să încetinim cât mai mult răspândirea virusului” – a precizat Kon./rmihaj/denisse

(www.b92.net – 14 octombrie)