Toate calculele privind numărul de noi cazuri de COVID vor fi făcute în baza cifrelor de la Evidența Populației

Realizator: Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a precizat în această seară că de acum înainte toate calculele privind numărul de noi cazuri de COVID-19 vor fi făcute în baza cifrelor de la Evidența Populației. Aceste date se vor actualiza săptămânal – a precizat Raed Arafat.
Raed Arafat: Asta înseamnă că centrele județene de conducere și coordonare a intervenției, Centrul Național, în fiecare zi vor calcula incidență pe ultima cifră pe care o au de la Evidența Populației. Dacă cifra trece de 3/1.000, în maxim 48 de ore, Prefectura sau Comitetul Județean sau Comitetul Municipiului București constată cifra respectivă și intră toate măsurile automat; toate măsurile care sunt luate prin hotărârea CNS sau hotărârea de guvern devin aplicabile.
Realizator: Amintim ca astăzi guvernul a adoptat o hotărâre prin care se prelungește de mâine starea de alertă cu încă 30 de zile și instituie o serie de reglementări care se vor aplica în cazul în care gradul de incidență a îmbolnăvirilor cu COVID este de până la 3/1.000 sau când această cifră este depășită./rpatulea/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 octombrie)