Premierul Orban şi comisarul Johannes Hahn au discutat despre bugetul UE pentru 2021-2027 şi planul de relansare economică al Uniunii

Premierul Ludovic Orban şi comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, au discutat, astăzi, la Bucureşti, despre bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi planul de relansare economică al Uniunii Europene. Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile de presă comune şi relatează.

Reporter: România va susține, spunea premierul Ludovic Orban, Comisia Europeană pentru adoptarea cât mai rapidă a tuturor reglementărilor necesare, astfel încât bugetul Uniunii Europene să fie adoptat în cel mai scurt termen.

Ludovic Orban: Considerăm că un dialog și o cooperare apropiată între Comisia Europeană și guvernele țărilor europene, guvernul pe care îl conduc este extrem de important, pentru ca toate oportunitățile care s-au născut din deciziile europene, atât cele privitoare la bugetul Uniunii Europene, cât și cele privitoare la facilitatea de recuperare și reziliență să poată să genereze o relansare cât mai rapidă a economiei la nivel european.

Reporter: Şi comisarul european Johannes Hahn spunea că pentru Uniunea Europeană strategia referitoare la reziliență este deosebit de importantă și se va acorda o atenție fără precedent mai multor aspecte, inclusiv modului în care banii pot veni în ajutor, pentru că nu trebuie doar umplute anumite goluri, ci este necesar să se investească în viitor.

România de pildă ar trebui să devină mai rezilientă și să o sprijinim să își revină, să devină și competitivă, deoarece în viitor ne așteaptă probabil și alte crize./ovidiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 octombrie