Ludovic Orban susține că data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este perfect constituțională

Șeful executivului, Ludovic Orban, susține că data de 6 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare este perfect constituțională. Premierul a tras din nou atenția că mandatul parlamentarilor se încheie pe 20 decembrie.

Ludovic Orban: Noi am stabilit alegerile în data de 6 decembrie, în baza prevederilor constituționale și în baza legislației aflate în vigoare la momentul la care am stabilit data de 6 decembrie. Readuc aminte că mandatul actualului parlament expiră pe data de 20 decembrie, că a trebuit să respectăm prevederea constituțională care spune că președintele trebuie să convoace în maximum 20 de zile de la data alegerilor Parlamentul nou ales. Singura dată care era conformă cu Constituția și cu prevederile legală era data de 6 decembrie. Prelungirea mandatului actualului parlament nu se poate face în orice condiții.

Realizator: Ludovic Orban a mai spus că alegeri s-au organizat și în alte state europene și că siguranța populației depinde de modul în care sunt respectat normele de protecție în timpul campaniei și în ziua votului./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 octombrie