În SUA, ofițerii serviciilor de informații l-au audiat câteva ore pe un jurnalist RT

Serviciile speciale americane l-au audiat, pe parcursul mai multor ore, în aeroportul din New York, pe jurnalistul postului rus de televiziune RUSSIA TODAY, RT, Konstantin Rojkov, a anunţat Ambasada Federaţiei Ruse de la Washington, pe Facebook.
„Pe 15 octombrie, pe aeroportul din New York, serviciile speciale americane l-au audiat, pe parcursul mai multor ore, pe jurnalistul RT Konstantin Rojkov. Cetăţeanul rus sosise în SUA pentru a filma un documentar despre America, în ajunul alegerilor prezidențiale”, se arată în comunicatul remis de ambasadă. Se mai precizează faptul că lui Rojkov i s-a cerut să permită accesul la absolut toate mijloacele electronice disponibile şi să ofere explicații despre informațiile postate, inclusiv despre vaccinarea sa cu Sputnik V.
„Acest incident este considerat ca o tentativă brutală a autorităților americane de a exercita presiune la adresa unui reprezentant al presei”, au adăugat surse din cadrul misiunii diplomatice. Ambasada a subliniat că va solicita explicații Departamentului de Stat al SUA în legătură cu cele întâmplate.
În luna august, un alt corespondent al RT, Konstantin Pridîbailo, a fost reținut la Minsk./vdraguta/ilapadat

(www.russian.rt.com – 17 octombrie)