Aeroportul „George Enescu” din Bacău s-a redeschis

Realizator: Aeroportul „George Enescu” din Bacău s-a redeschis în această dimineață după două luni de la ultimul zbor cu o nouă pistă de decolare și aterizare. Proiectul de modernizare a pistei, a suprafețelor de mișcare aferente și a sistemului de balizaj a costat 35 de milioane de euro și se ridică la cele mai exigente standarde internaționale – afirmat Dorian Pocovnicu, director de dezvoltare la aeroportul din Bacău.
Dorian Pocovnicu: Sunt luate măsuri specifice, de la cele care țin de partea de igienă până la tot ce înseamnă distanțare, acces în terminal, acces către zona de plecări, sunt pregătite permanent materiale de igienizare, sunt făcute dezinfectări de câteva ori pe zi, în funcție de numărul zborurilor. De asemenea, sunt luate măsuri de limitare a accesului în zona de terminal, accesul fiind permis doar pentru pasagerii care merg sau ies de la zona operațională.
Realizator: Astăzi a fost efectuată și prima cursă către Bergamo, în Italia. Conducerea aeroportului băcăuan anunță zboruri pentru multe destinații din Europa, dar și pentru rute interne – după cum a relatat corespondentul RRA Gabriel Pop./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 octombrie)