REUTERS: Capitala română impune obligativitatea măștilor permanent în spațiile publice

Capitala României, București, a închis marți școlile, restaurantele și teatrele și a extins utilizarea obligatorie a măștilor în toate spațiile în aer liber din oraș, după ce rata de infectare a crescut. Numărul de noi infectări zilnice cu coronavirus în România a crescut la aproximativ 4.000 în ultima săptămână, ajungând luni la totalul de 182.854 de cazuri, a informat guvernul.

De la sfârșitul săptămânii, rata cumulată a infectărilor în București a depășit pragul de 3 la 1.000 de persoane, pe durata a două săptămâni. Un purtător de cuvânt al comitetului pentru situații de urgență din București a declarat că măsurile vor fi reevaluate după o perioadă de 14 zile.

De când a început epidemia, în februarie, 5.931 de oameni au murit în țara de 20 de milioane de locuitori, iar aproximativ 132.082 s-au recuperat. Președintele Klaus Iohannis a decretat o carantină strictă în România în martie și, deși restricțiile au fost relaxate, măștile au fost obligatorii în transportul public, în spațiile publice interioare și în orice zone aglomerate în aer liber, cum ar fi piețele agroalimentare sau stațiile de autobuz, din 15 mai. Guvernul a redeschis școlile pentru 2,8 milioane de copii, la mijlocul lunii septembrie, după o închidere de șase luni, obligând elevii să poarte măști.

REUTERS (Marea Britanie), 19 octombrie 2020 – Autor: Radu Marinas

Traducerea Cristina Zaharia