HETI VILÁGGAZDASÁG: Şcolile din Bucureşti au fost închise, purtarea măştii este obligatorie peste tot, exceptând locuinţele

Atât la Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe mari din Transilvania anul şcolar continuă online, iar la Bucureşti trebuie să porţi masca când ieşi din casă. Vor fi închise şi grădiniţele, şcolile şi universităţile, iar anul de învăţământ continuă online.
GCS de la Bucureşti a decis aplicarea acestor măsuri restrictive, după ce numărul celor infectaţi diagnosticaţi în ultimele două săptămâni a depăşit la Bucureşti încă din a doua zi trei cazuri la o mie.
S-a dispus şi închiderea cinematografelor, teatrelor, sălilor de concert, a spaţiilor interioare de la sălile de jocuri şi restaurante. Grădinile vor putea rămâne deschise, iar restaurantele din hoteluri pot servi musafirii hotelurilor respective şi în spaţiile închise.
Potrivit unei hotărâri de guvern din august, în cazul închiderii şcolilor din partea autorităţilor unul din părinţi îşi poate lua concediu dacă din fondurile bugetare i se vor acorda 75% din salariu.
Până acum, în România frecventarea orelor a fost anulată total în 1.259 de şcoli, deoarece 946 dintre acestea funcţionează în zone unde rata infecţiei a depăşit 3 la mie din numărul populaţiei, iar în celelalte 313 au apărut cazuri de infectare la cel puţin trei clase.
(hvg.hu/MTI)
Traducerea: Imola Stănescu
https://hvg.hu/vilag/20201019_bukarest_iskola_maszk_koronavirus

HETI VILÁGGAZDASÁG (Ungaria) 19 octombrie 2020