Rusia a lansat la apă cel mai puternic spărgător de gheață din lume „Arktika”

Rusia a lansat la apă cel mai puternic spărgător de gheață din lume „Arktika”. La Murmansk, cea mai puternică navă de acest tip cu propulsie nucleară „Arktika”, care face parte din proiectului 22220, a devenit oficial parte a flotei nucleare ruse.
Potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI, a fost semnat un act de predare/primire în folosinţă a spărgătorului de gheață, drapelul de stat al Rusiei fiind arborat pe navă. La ceremonia de arborare a drapelului a fost prezent şi premierul rus, Mihail Mişustin. Actul de predare/primire în folosinţă a spărgătorului de gheață a fost semnat de directorul general al Atomflot, Mustafa Kaşka și de directorului șantierului naval baltic, Aleksei Kadilov.
Spărgătoarele de gheață parte a proiectului naţional 22220 însoţesc navele cu hidrocarburi provenite din câmpurile petroliere din peninsulele Iamal și Gîdansk și de pe Marea Kara către piețele țărilor din regiunea Asia-Pacific.
Miercuri, 21 octombrie, premierul rus, Mihail Mişustin va efectua o vizită de lucru în regiunea Murmansk din Rusia, unde a participat la lansarea la apă a celui mai puternic spărgător de gheață din lume „Arktika”./vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 21 octombrie