Agenda şedinţei de guvern

Realizator: Pe agenda ședinței de guvern, programată de la ora 18:00, se mai află un proiect de ordonanță ce ar urma să ajute părinții care trebuie să stea acasă cu copiii dacă școlile trec în scenariul roșu, așa cum se întâmplă deja, de multe ori pe neașteptate.
Reporter: Andrei Șerban – Miniștrii au pe ordinea de zi a ședinței de astăzi proiectul unei ordonanțe de urgență care oferă zile libere părinților care stau acasă cu copiii ale căror școli au fost închise din cauza pandemiei de COVID-19. Același act normativ mai prevede și o serie de măsuri de sprijin pentru salariați și angajatori în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă. Un alt proiect de ordonanță de urgență prevede că personalul medical angajat fără concurs pentru șase luni poate să fie menținut în activitate peste această perioadă, pentru a contribui la combaterea pandemiei.
Guvernul va mai dezbate și proiectul unei hotărâri prin care se alocă peste 120 de milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de protejare antiseismică a portului Brăila. Banii provin din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat, iar lucrările sunt prevăzute să dureze doi ani./ahincu/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 octombrie)