Serbia nu introduce noi restricții, dar va intensifica controalele

Comandamentul de criză s-a întrunit joi din cauza înrăutățirii situației epidemiologice din Serbia. Nu s-au adoptat noi restricții – a anunțat epidemiologul Srdja Janković, membru al Comandamentului de criză – dar a subliniat că vor fi intensificate controalele și se vor fi aplicate amenzi dacă se constată că măsurile preventive nu sunt respectate. Comandamentul de criză nu a adoptat decizia prezentării unui test PCR negativ la intrarea pe teritoriul Serbiei, deși anterior această măsură era luată în calcul.
Secretarul de stat din Ministerul sârb al Sănătății, Mirsad Djerlek, a declarat că în acest moment nu se impune nici limitarea circulației cetățenilor, deși numărul cazurilor de COVID-19 este într-o creștere ușoară.
Amintim că în Serbia, la 21 octombrie, s-au confirmat 512 noi cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai mare număr de cazuri confirmat de la începutul epidemiei. Cele mai multe cazuri, 240, s-au înregistrat la Belgrad. De la începutul epidemiei în Serbia s-au înregistrat în total 37.120 de cazuri de COVID-19 și 781 de decese asociate COVID-19, rata mortalității fiind de 2,10% . În prezent 490 de pacienți sunt internați în spitale, dintre care 27 la terapie intensivă./rmihaj/pvelisar

(www.b92.net – 22 octombrie)